Az esküvő fénypontja a menyasszonyi torta

Bizony nem könnyű eldönteni, hogy milyen tortát válasszunk az esküvőre, ahol mindenki igyekszik a legtökéletesebbet kihozni magából. Egy lakodalom fénypontja pedig kétségtelenül az ifjú páron kívül a menyasszonyi torta. Ebben segít Bernáth Marika cukrász, aki hasznos tanácsokkal látja el a házasulandókat.

Általában a fiatal pár határozott kéréssel érkezik hozzánk a menyasszonyi tortát illetően. A pár szava döntő. Az első kérdésük az, hogy tudunk-e annyi szeletes tortát készíteni, ahány vendég lesz az esküvőn.

Amit elképzel a fiatal pár, azt igyekszünk elkészíteni, de ha olyan ötlettel állnak elő, amit nem lehet megvalósítani, akkor megpróbáljuk közösen megtalálni a megoldást. A másik dolog amit még figyelembe vesznek a torta kiválasztásánál, hogy milyen lesz az esküvői ruha és a csokor.

Sokan csodálatos fotókkal, rajzokkal keresik meg a cukrászt, amit a lehetőségekhez mérten igyekszünk megvalósítani.

A nászpár figurák készülhetnek marcipánból, de mostanában kerámia díszeket használunk, amit eltehet a fiatal pár emlékbe. Bár egyre kevesebben választanak figurát.

Fontos számunkra, hogy a díszítő elemek csak ehető élelmiszerből készüljenek. Vannak kivételek, amikor az ifjú pár élővirágot kér.

A virágokat karamellből és marcipánból készítjük, ami lehet akár rózsa, szegfű, kardvirág, margaréta vagy még sorolhatnám.

A torta ízének kiválasztásánál a menyasszony kérése az első. Bár általában a fiatal pár otthon előre kigondolja, hogy milyen ízeket szeretnének és hogy hányfélét. Az is egy jó megoldás lehet, egy emeletes torta esetében, hogy a legfelső legyen a menyasszony ízlése szerint.

Mostanában felkapott ízek a fekete erdő torta, Eszterházy torta, somlói torta, oroszkrém és egyéb különlegességek. A torta külsejét illetően vannak klasszikus torták és a minden fantáziát megvalósító torták. Ma már nagyon széles a kínálat.

Ha az ifjú pár tőlünk rendeli az édességet, akkor kiszállítjuk a tortát és az apró süteményeket. Mindig felhívom a fiatal pár figyelmét arra, hogy ellenőrizzék a hűtési lehetőséget az étteremben.

A rendelés leadásával kapcsolatban érdeklődni már hamarabb ajánlatos, a fiatal pár megnyugtatása végett. Tekintsék meg a vitrinbe kitett süteményeket, győződjenek meg a tisztaságról és vegyék figyelembe a cukrászda ismertségét is. Kérjenek árajánlatot. Az esküvő előtti héten érdemes a végleges rendelést leadni, mivel a tortát csak pénteken kezdjük el elkészíteni. Persze, jó ha egy-két hónappal az esküvő előtt megbeszéljük nagyvonalakban a teendőket.

Sós és édes süteményeket egyaránt szoktak rendelni a párok. Olyan süteményeket készítünk, amik kisebb méretűek, mutatósak és könnyen elfogyaszthatók.

Felajánljuk, hogy az esküvői asztalra kerülő sütiket mi körtálcára kirakjuk. Így esztétikusabb és jobban kívánják a vendégek a vacsora után.

Sajtosnál két fontos tényező van, kell-e vacsora előtt is, vagy csak vacsora után. Háromféle sajtost készítünk: Sajtos rudat, túrós pogácsát, töltött sósat.

Az elkészített sütemények és torták általunk belerakott tartósítószert nem tartalmaznak.

Köszönő csomagokat a megbeszélés alapján szoktuk elkészíteni.

Baráti üdvözlettel:

Bernáth Marika

http://bernathcukraszuzem.hu/

 

-PRcikk-2011046-
 
www.eskuvo.sk  - esküvő határok nélkül
www.TOPsvadba.sk  - szlovák nyelvű esküvői portálunk

 

2011/02/17

 

Továbbküldöm ismerősnek