7 tipp, hogyan csökkentheted az esküvői fotózás költségét

Torzsa Lajos 7 tippje:

Az esküvői fotózás ára jelentős tételt jelent az esküvő költségvetésében, ezért sokan itt próbálják meghúzni a nadrágszíjat annak érdekében, hogy ne szaladjon el a büdzsé. Persze szinte mindenki szeretné megörökíttetni az esküvőjét, mégpedig a lehető legjobb fotóssal, amely az előbbiek tekintetében lehetetlen kihívás. Vagy mégsem? Nekünk van 7 tippünk, hogyan csökkentheted az esküvői fotózás költségét!

1. Próbálj egy szezonnal előbb foglalni

Az esküvői fotósok többsége évről-évre emeli az esküvői fotózás árát, de ha egy szezonnal az esküvőd előtt foglalsz, akkor jó eséllyel még az aktuális év árajánlatát fogod kapni. Ehhez persze nagyon előrelátónak kell lenned, és nagyon hamar bele kell fognod az esküvő szervezésébe.

2. Válassz alternatív esküvői időpontot

Hétköznapi, vagy vasárnapi esküvő szervezésével nagyon sok pénzt lehet megtakarítani, mert az ilyen alternatív időpontokra az esküvői szolgáltatók jelentős kedvezményt adnak, ugyanis nekik szombati napokkal van tele a naptárjuk. Ez nincs másképp az esküvői fotósokkal sem, jellemzően több tíz százalékos kedvezményt szoktak adni alternatív időpontok foglalására.

         

3. A fotózandó események megörökítésére és ne a rendelkezésre állási időre köss szerződést

Az esküvő menetrendjét sok minden felboríthatja, néhány óra csúszás plusz költséget jelenthet a fotózás tekintetében is, ha a rendelkezésre állási időre köttök szerződést. Ez nincs így, ha konkrét feladatra – konkrét esemény megörökítésre állapodtok meg a fotósotokkal.

4. Semmiképpen ne köss szerződést darabáras fotókra

Néhány esküvői fotós még mindig az átadandó fotókért – sokszor az előhívott képekért kér pénzt, amely azért nem előnyös a számodra, mert egyrészt így nem kalkulálható az esküvői fotózás költsége, másrészt az esküvői fotós így abban lesz motivált, hogy a lehető legtöbb fotót adja el neked. Ha kapsz egy rakat képet, akkor a te elfogult döntésedre lesz bízva, hogy mely fotókat vásárolod meg, így hidd el – biztosan rosszul fogsz járni anyagilag.

5. Csak azoknak az eseményeknek a megörökítését kérd, amelyek valóban fontosak neked

A kevesebb több elvét követve azt tanácsoljuk neked, hogy inkább mondj le a nagy nap egyes eseményeinek megörökítéséről – például a készülődés, vagy a lakodalom fotózásáról – minthogy elszálljanak a költségeid, vagy ne álmaid esküvői fotósát kérhesd fel.

6. Mondj nemet az extra szolgáltatásokra

Sok esküvői fotós extra szolgáltatásokkal próbálja maximalizálni a bevételeit – azonban ezeknek többsége teljes egészében nélkülözhető. Ha nincs szükséged same day slideshow-ra, drón fotózásra, vagy selfie sarokra, akkor engedd el ezeket a szolgáltatásokat.

7. Merj alkudni!

Banális ötletnek tűnik, de érdemes megpróbálni tisztességes alkut kötni, mert sok esküvői fotós hajlandó szimpátia, vagy egyéb más praktikus tényező (például a fotós lakhelye közelében lesz szervezve a fotózandó esküvő, így nem kell kiszállási költséggel és utazási idővel számolnia) miatt engedni az áraiból.

         

                                                           

Továbbküldöm ismerősnek