A pillanat, ami megmarad

Néhány gondolat az esküvői fényképezésről.

A XX. század egyik legnagyobb fotográfusa a francia Henri Cartier-Bresson írta 1952-ben „ A kifejező eszközök közül egyedül a fénykép az, amely rögzíti és megörökíti a múló pillanatot. A fotográfus látja igazán világosan, hogy a jelenségek szüntelenül változnak és ha egyszer elhaltak, nincs a földön olyan erő, amely életre kelthetné őket.”

Bresson szavai a fotográfusra komoly feladatot rónak. Különösen igaz ez az esküvői fényképezésnél. Milyen érdeklődéssel szemlélünk egy régi képet, próbáljuk kitalálni a hozzá tartozó történetet. Miért mondanánk le az élet egyik legszebb pillanatának megörökítése során a profi szakember segítségéről. Az esküvői vacsora elkészítését sem bízzák műkedvelőkre, hanem profi szakácsok dolgoznak a konyhában. Gondoljunk csak bele, hogy az esküvőnkön lezajlott a szertartás, a vendégek jó étvággyal elfogyasztották a vacsorát, hétfőn visszavittük a csodálatos menyasszonyi ruhánkat, néhány nap múlva elhervadt a gyönyörű menyasszonyi csokrunk és nem maradt más az esküvőnkről, csak az emlékeink. Az emlékek az idő múlásával halványulnak. A fotográfia immár több, mint 170 esztendeje segít az emlékezésben az emberiségnek.

Amikor elővesszük a fotóalbumunkat és elkezdjük lapozgatni, ismét megelevenednek a múlt idő történései. Azonban nem mindegy, hogy ezek a képek milyen művészi színvonalon örökítik meg ezt a fontos napot. Ne legyenek illúzióink, a fotográfiára is igaz, hogy a minőséget meg kell fizetni. Ezért, mielőtt az esküvőnkre fényképészt választunk, alaposan nézzünk körül, tájékozódjunk, tekintsük meg a referenciát. Ne sajnáljuk az időt a személyes találkozóra. Napjainkban a digitális technikának köszönhetően sokan azt hiszik, hogy megveszik a legújabb fényképezőgépet és már jó képet fognak készíteni.

Ez nem igaz, a fényképezőgép mellé nem adnak szemet, nem adnak látásmódot, kreativitást. Mint Cartier-Bresson írta „Van egy pillanat, amelyben a látvány elemei tökéletes harmóniát alkotva állnak össze. A fényképező feladata, hogy e pillanatot elkapja és megörökítse.” Erre kell a profi szakember. A fotográfia művészet és az esküvői fényképezést is lehet művészi szinten végezni.

 

Kedves Ifjú Pár!

Esküvői fotóit készíttesse profival, profi módon!!

Az esküvő az ember életének legfontosabb, legszebb eseménye,

ezért ezt nem lehet a véletlenre bízni.

 

Hivatásszerűen foglalkozom esküvői fotózással immár több mint 25 éve.
 

   

Minden pillanatot művészi módon igyekszem megragadni, célom az üzenet, a tartalom, a stílus, a kompozíció, a megérzések és a tudatosság ötvözése. Szeretem párosítani a klasszikus fotográfiát a sajtófotóval, mivel egy évtizedig több napilapnál dolgoztam főállásban és 2003-ban a magyar Sajtófotó pályázaton a „Budapesten kívül dolgozó legjobb fotóriporter” díját nyertem el.

Számomra az esküvői fotózás művészet.

Szolgáltatásaim: fotózás, fotókönyv, luxus albumok tervezése és készítése. Palettámon megtalálhatóak a standard fotókönyvek, valamint luxusalbumok, rendkívül igényes egyedi albumok. A luxusalbumok a legmagasabb szintű igényeknek is megfelelnek.

Tudom a késszelődésnél vannak fontos dolgok, a mennyasszony ruhája, a szertartások, a vacsora, lakodalom helyszíne. A rokonok meghívása, stb.

Azonban gondoljanak időben az EMLÉKEIKRE!!!!!!!!!!!!!

Ezt ne bízzák a véletlenre!!!!!!!!!!!!!!

Esküvői fotóikat készíttessék el Profival, profi módon!!!!

Olyannal, aki már bizonyított az idők folyamán. Olyannal, aki PROFI és MŰVÉSZI módon ÖRÖKÍTI meg EMLÉKEIKET.

Mérlegeljenek!!

 

Szabó Béla

fotográfus, fotóművész,

Canon Pro Club alelnöke

Magyar Fotóművészek Szövetsége

Fédération Internationale de l'Art Photographique

European Photogroup of Art and Performance

Österreichischen Gesellschaft für Photographie

Magyar Fényképész Ipartestület tagja

 

www.belafoto.hu

www.eskuvoikonyv.info.hu

 


-PRcikk-2012080-


www.eskuvo.sk
- esküvő határok nélkül

www.TOPsvadba.sk - szlovák nyelvű esküvői portálunk ( svadba = esküvő )

2012-03-07

 

 

Továbbküldöm ismerősnek