Ezt minden jegyespárnak el kell olvasni!

Mikor és hogyan kell vőfélyt keresni? Egyáltalán kell-e vőfély? (Igen!:) Vőfély vagy ceremóniamester? Mit csinál egy vőfély? Mi kell a jó lagzihoz? Mit tegyünk, hogy ne menjen rá a gatyánk is a lakodalom megszervezésére? Ezekre, és sok más kérdésre is választ kaphat az olvasó három felvidéki vőfély, Kocur László, Menyhárt József és Zalka Lóránt első közös könyvéből.

A botnokok lassan másfél évtizede hordják a pálcát, megértek már egyet s mást zsíros falú kultúrházakban, vagy éppen csillogó szállodákban. A könyv igyekszik összefoglalni az általuk levezényelt 812 lakodalom általánosítható tapasztalatait, így próbál eligazítást nyújtani azoknak az ifjú pároknak, akik még csak a jeles nap előtt állnak. De haszonnal forgathatják azok is, akik már túl vannak rajta.

Házasodni általában egyszer szokott az ember, így gyakran kellő tapasztalatok híján kénytelen belevágni a bonyolult, több szálon futó szervezési folyamatba, úgy, hogy szülei vagy környezete tapasztalataira kénytelen hagyatkozni. A szerzők célja az volt, hogy segítő kezet nyújtsanak akkor, amikor a szervezés hullámai már-már összecsapni látszanak az ifjú pár feje felett.

A kiadvány a lakodalom előkészületeinek minden lényegesebb fázisára kiterjed. A teljes tartalomjegyzék ide kattintva érhető el.

Azt, hogy a szerzők hiánypótló művet alkottak, az is jelzi, hogy az első kétszáz példány a nyári nagy melegben, a legnagyobb könyvpiaci pangás idején hetek alatt elfogyott, így még bemutatni sem volt lehetőségük. Rendhagyó módon, bemutatókra csak az újranyomást követően került sor. A komáromi bemutatóról videófelvétel is készült Králik Róbert jóvoltából, mely ITT tekinthető meg.

A tanácsadói szólamot anekdoták törik meg. Ha netán valaki magára ismerne, az nem a véletlen műve. Forgassák haszonnal!

A könyv a lacivofely [at] gmail [dot] com e-mail címen rendelhető meg. Ára 12 euró + postaköltség. Személyes átvételre Bősön, Dunaszerdahelyen, Félben, Komáromban, Nyékvárkonyban és Nyitrán van lehetőség, előzetes egyeztetést követően.


www.eskuvo.sk - esküvő határok nélkül

www.TOPsvadba.sk – szlovák nyelvű esküvői portálunk ( svadba = esküvő )

www.fotosuli.sk - online fotótanfolyam

Továbbküldöm ismerősnek