10 hasznos tipp az esküvői fotózáshoz

Ha már megkezdtük az esküvő tervezését, nem maradhat ki a listából az esküvői fotózás sem! Nemcsak azért, mert olyan világot élünk, hogy mindenütt és mindenről van fényképünk, még arról is amit vacsoráztunk az étteremben, hanem azért is, mert ez életünk nagyon fontos eseményéről fog készülni. Egész biztos, hogy többször fogjuk újra nézni ezeket a képeket. 

Legyen tehát az esküvői fotózás is a fókuszban, amikor az esküvőt szervezzük!
 
10 rövid, de nagyon hasznos tipp azoknak, akik mostanában tervezik az esküvőjüket:
 
1. Hivatásos esküvői fotóst válasszunk, akinek a kisujjában van a szakma! Ezzel magunknak spórolunk meg időt, megkíméljük magunkat egy jó nagy adag idegességtől és szervezéstől.
 
2. Időben fogadjuk fel a fotóst! Egy profi fotós már hónapokra előre le van kötve, ugyanúgy, mint a jó zenekarok.
 
3. Személyesen is beszéljünk meg mindent a fotóssal! Beszéljük át együtt, hogy milyen képeket szeretnénk a kreatív esküvői fotózáson és milyeneket a lagziban? Ezután kérjünk tőle részletes ajánlatot! Így nem lesz semmi félreértés, és nem lesz később sértődés vagy hiányérzet a dologból.
 
4. Ne a szertartás napjára tegyük az esküvői fotózást, főleg ha nem az esküvőhöz közeli helyszínt választunk a kreatív fotózáshoz! Manapság már nagyon ötletes helyszíneket választanak a fiatalok az esküvői fotózáshoz, amik nem biztos, hogy a közelben vannak.
 
5. Legyen kinti és benti helyszín is az esküvői fotózás során! Nem tudjuk előre megrendelni a jó időt!
 
6. Egy menyasszonynak sminkre is szüksége van a tökéletes esküvői fotózásnál, még akkor is, ha egyébként nem sminkeli magát soha. Kérdezd meg a fotóst biztosan profival dolgozik!!
 
7. Gondoljunk ki pár kreatív ötletet, ami az esküvői fotózáskor megvalósítható, vagy kérjük ki a fotós tanácsát! Ha van valami, ami szeretnénk, ha szerepelne a fotókon, például a hobbink eszköze (kerékpár, motor, autó) vagy kedvenc háziállatunk, aki hozzátartozik az életünkhöz, nyugodtan említsük meg a fotósnak!
 
8. Beszéljük meg a fotóssal, hogy mi az, amiről feltétlenül szeretnénk, ha lenne fénykép! Például amikor a 90 éves dédnagymamát a vőlegény majd felkéri táncolni. A fontos pillanatokat a gyűrű felhúzásától a menyasszonyi torta felszeleteléséig a profi fotós tudja és nem fog lemaradni róluk, de az egyedi kívánságokat meg kell neki említeni, hogy fel legyen rá készülve.
 
9. Válasszunk ki 4-5 fényképet, amiből sokszorosítást kérünk, és ezekből adjunk a rokonságnak! Sokkal egyszerűbb és kényelmesebb, mint amikor a rengeteg képből mindenki különbözőt válogat. Úgysem fognak tudni dönteni egy kép mellett.
 
10. Esküvői fotókönyvet mindenképpen kérjünk, mert ez lesz a nagy nap szummája. Ha profi fotóst választottunk, ez az album minden alkalommal, amikor újra lapozzuk, visszarepít bennünket az időben arra a csodás napra és újra feltölt forró szenvedéllyel és meghitt érzelmekkel. Egy szép albumot könnyebb megmutatni, mint több száz képet borítékban hurcolgatni, a digitális slideshow változatot pedig könnyedén lehet megosztani a közösségi hálón.
 
Legyen tehát kiemelt helyen az esküvőszervezés listáján az esküvői fotózás is!

Továbbküldöm ismerősnek